Comunicat de suport als aficionats de la Penya

Avui diumenge dia 5 d’octubre s’ha disputat un partit de bàsquet entre el Club Joventut de Badalona i el CAI Saragossa al Pavelló Principe Felipe de la capital aragonesa.

Mentre es duia a terme el partit un grup de joves aficionats de la Penya han corejat càntics en favor de la independència de la nostra nació tot onejant estelades. Davant d’aquest fet, agents de Policia Nacional han demanat i exigit la retirada de les estelades que duien els aficionats verd-i-negres, amb el pretext que estaven faltant a la legalitat. Els agents han identificat un dels aficionats, l’Àlex, el qual han agredit. Posteriorment se l’han emportat detingut a comissaria. La Policia Nacional ha presentat una denúncia amb l’objectiu d’impedir al jove tornar a trepitjar un recinte esportiu.

Davant d’aquests fets Arran Badalona volem fer públiques les següents consideracions:

  • Denunciem la crua persecució política de l’independentisme català.
  • Que el règim espanyol que nasqué en el 78, manté les estructures del poder franquista.
  • Que la crisi política, social i econòmica que viuen els Estats del sud europeu juntament amb el moviment d’alliberament català afebleixen aquest règim tardo-franquista en decadència i això es tradueix en un augment de la repressió, com hem pogut comprovar en el recent judici en l’Audiència Nacional dels joves maresmencs Jordi i Guifré acusats de cremar una fotografia de l’antic monarca.
  • Que ens sentim molt orgullosos del jovent de la nostra ciutat, els quals són el millor valor d’aquesta.
  • Exigim immediatament l’alliberament sense càrrecs de l’Àlex.

Tot el nostre suport al company i patriota Àlex que serà jutjat demà a les 14:30h a Saragossa, així com a tots els joves badalonins que s’han enfrontat a la repressió aquesta tarda a Saragossa. La repressió no ens frenarà, tot el contrari, ens impulsa a seguir lluitant per la independència del nostre poble!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s