El Dimoni de Badalona perd el seu sentit!

El Dimoni de Badalona; festa prou coneguda per badalonins, i els que no ho són tant: és una de les festes contemplades per el calendari festiu del foc; des que governa el PP està veient una regressió en el seu sentit. Allò que fundaren els seus antecedents polítics, els franquistes,  està perdent la seva raó de ser.

El dimoni ha estat sempre una bona versió d’algun tema de rabiosa actualitat, l’any Dalí, l’home a la lluna, l’enlairament del primer coet, la guerra d’Iraq, la crisi, els jocs olímpics i la corrupció són alguns dels temes que hem vist plasmats amb els nostres dimonis.

Des de que el Partit Popular sota els braços d’Albiol governen la ciutat, aquesta vigència social d’un dels nostres símbols festius  ha quedat interrompuda, asfixiada. Que tenen a veure amb l’actualitat, una mariner, un romà – diguem-li així, malgrat no ho és del tot- o un dimoni encenent un misto? Res, ja que el nostre dia a dia és contrari al que predica el PP,  desnonaments, corrupció, violència, l’atac a la cultura, la llei de l’avortament, el copagament (o repagament), les retallades i tota la resta de paraules que ens vindrien al cap si mirem les notícies, llegim un diari o pensem. Això ha quedat suprimit per a invocar a una ciutat fantasma plena de fires marineres amb botifarra de Vic, i festes medievals amb xurros i patates fregides.

En aquests anys d’economia migrada és normal i necessari que aquelles manifestacions culturals i artístiques siguin una crítica a aquesta societat capitalista i d’aparença opulent. El que no és normal és la negació d’aquesta realitat mitjançant una repressió artística la que denunciem des d’Arran Badalona. En temps de festes la ciutat ha d’oblidar tot allò dolent que hi ha i reviure, mitjançant el foc. El que ha de fet l’ajuntament és vetllar per a que aquest foc purificador cremi allò que la ciutadania vol cremar i el que es vol cremar és qualsevol cosa que s’hagi d’oblidar.

Les festes són del poble!

Feixistes, ni a l’ajuntament, ni al carrer!

#ForaAlbiol!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s