Crònica de la diada del combatent català

El passat dijous dia 30, en el marc de la commemoració del 26 de gener, diada del combatent català, vam organitzar el passi del documental “Terra Lliure. Punt Final” i una xerrada sobre l’independentisme combatiu a càrrec de Josep Poveda i Joan Rocamora, ambdós represaliats el 1992 en la major ofensiva repressora a l’independentisme català, l’“Operació Garzón”.

El documental ens va ajudar a comprendre un episodi del moviment català d’alliberament nacional: en el qual Terra Lliure hi va jugar un paper fonamental a la hora de dinamitzar-lo. També vam poder copsar la crua repressió que el moviment va patir per part de l’estat espanyol en complicitat amb el govern de la Generalitat.

Més tard, durant la xerrada de Rocamora i Poveda, vam poder gaudir de dos valuosos testimonis del procés que va viure el moviment que contribuiria de manera decisiva a conformar l’independentisme actual. Així com de l’efecte de l’“Operació Garzón” a l’organització de Terra Lliure i el Moviment de Defensa de la Terra.

Pels combatents catalans del passat i del present, fins la victòria sempre!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s